Dr. Hicran Kazancı: Unutmayacağız

15 Ocak 2022, 23:55 Yazarlar Dr. Hicran Kazancı
Dr. Hicran Kazancı: Unutmayacağız

Şehitler 16 Ocak 1980, Türkmen milli davasının unutulmaz kahramanları Doç. Dr. Necdet Koçak, Emekli Albay Abdullah Abdurrahman ve iş adamı Adil Şerif’in Irak’ın eski rejimi tarafından idam edildikleri tarihtir.
 
Bu kanlı tarihin 42. yıldönümünde şehit Türkmen liderlerimizi ve işkencede ölen bilim adamı Dr. Rıza Demirci’yi özlemle ve rahmetle yad ediyoruz.
Koçak, Abdurrahman, Şerif ve Demirci, davamıza büyük emekleri geçen, Türkmenlerin milli kimliklerini ve haklarını korumak için mücadele eden yüce insanlardı.
 
Devrik Saddam rejiminin Türkmenleri sindirmek amacıyla uyguladığı sistemli politika çerçevesinde idam edilen büyük şehidimiz Doç. Dr. Necdet Koçak, çok genç yaşında Türkmen milli davası için çalışmaya başlamıştır. Milletine sımsıkı bağlı bir dava adamı olan Koçak, hayatını Irak Türkmenlerinin milli kimliklerinin korunması, siyasi ve kültürel haklarının elde edilmesi uğruna harcamıştır.
 
Uzun yıllar Türkmen Kardaşlık Ocağı’nın başkanlığını yapan Emekli Albay Abdullah Abdurrahman ise Türkmen köy, kasaba ve şehirlerini dolaşarak bıkmadan usanmadan davamızı anlatmış ve milletimizi bilinçlendirmiştir.
 
İş adamı Adil Şerif, Kerkük’ün yetiştirdiği en önemli şahsiyetlerden biri olup Türkmen milli davası uğruna maddi ve manevi her türlü fedakarlığı yapmıştır. Tüm maddi imkanlarını milleti uğruna sarf etmekten çekinmemiştir.
 
Değerli bilim adamı Dr. Rıza Demirci de yaptığı araştırmalarla Türkmenlerin nüfusunu ve yaşadıkları yerleşim birimlerini gündeme getirmiştir.
 
Aradan 42 yıl geçmesine rağmen, şehitlerimize karşı kalplerimizde aynı acıyı ve kederi hissediyoruz.
 
Bu acıların bize öğrettiği en önemli şey şudur: İçinde yaşadığımız bu yüzyılda siyaset artık yeni acılar değil milli kimliklere ve insan haklarına saygılı, özgürlükçü, huzur ve barış içinde bir toplum düzeni üretmelidir. Türkmen halkı, bu değerlerin özlemini çekmektedir. Türkmen davasına inanan ve bu uğurda mücadele eden insanlar olarak görevimiz, özlemini çektiğimiz değerlerin hayata geçirilmesi için canla başla çalışmaktır. Bu aynı zamanda şehitlerimize olan borcumuzdur.
 
Tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyor, bize emanet ettikleri bayrağı şerefle taşıyacağımıza söz veriyoruz.
 
Ruhları şad olsun.
 
Dr. Hicran Kazancı
15.01.2022

Yorumlar (0)