Hollanda Emniyet Genel Müdürü Henk van Essen'den şok açıklama: Ortaya çıkan bilgiler çok ciddi

Hollanda başta olmak üzere Avrupa'nın pek çok ülkesinde yasa dışı işler için kullanılan şifreli telefon 'EncroChat' yapılan mesajlamalarda çok sayıda polisin uyuşturucu kaçakçıları ile birlikte hareket ettikleri ortaya çıktı....

18 Eylül 2020, 13:44 Söyleşiler
Hollanda Emniyet Genel Müdürü Henk van Essen'den şok açıklama: Ortaya çıkan bilgiler çok ciddi
Hollanda başta olmak üzere Avrupa'nın pek çok ülkesinde yasa dışı işler için kullanılan şifreli telefon 'EncroChat' yapılan mesajlamalarda çok sayıda polisin uyuşturucu kaçakçıları ile birlikte hareket ettikleri ortaya çıktı. Konunun geniş soruşturulması için Hollanda emniyeti, özel yolsuzlukla mücadele ekibi kurdu ve polis birimlerini geniş araştırmaya alacağı ğörenildi.

İşbirliği içinde olan polislerin sayısının yüksek olduğu yetkililer tarafından belirtildi.

Fransa ve Hollanda gibi Avrupa ülkesi polis ekipleri yaptıkları ortaklaşa soruşturma sonucu 'EncroChat' şifreli telefon üzerinden 23 milyon defa mesaj elegeçirildi. Bu mesajlarda polislerinde yazıştığı ortaya çıktı. 'EncroChat' şifreli telefonun 50 bin kullanıcısının olduğu ve bunun 12 bininin Hollanda'da bulunduğu ayrıca, 12 bin kullanıcının içinde endişe verecek rakamlarda olan polislerin olduğu belirlendi.

Yapılan incelemede, mesajların bir kısmını Hollanda, İngiltere, Fransa, Norveç ve İsveç olduğu ve bu ülkelerde mesajlaşma nedeni ile yüzlerce kişi gözaltına alındı.

Hıollanda'da yapılan araştırmalar sonucu yolsuzluğa karışmış ciddi bir polis ekiblerinin olduğu belgelendi. Hollanda'nın en çok okunan gazetelerinden De Telegraf'a göre, polislerin bilgi sözdırdığı kesin olarak belirtildi. Hollanda'da, uyuşturucu ve kara para aklama artı yolsuzluklara karşı özel bir birim kuruldu.

23 milyon mesajın incelediğini bildiren Hollanda Emniyet Genel Müdürü Henk van Essen, şunu belirti:
 

"Şu ana kadar ortaya çıkan bilgiler bile, özel bir ekip oluşturacak kadar ciddi. Bu uzun süredir yeterince ele alınmadı. Hollanda'da organize suç tamamen kontrolden çıktı. alçı ile sıvanıp kapatılamayacak kadar büyük bir olayla karşı karşıyayız."

 
EŞREF KERKÜKLÜ © ÖZEL HABER

Yorumlar (0)