Hüseyin Sayılgan Yazdı | Hollanda'da kurulan 'İslam Media' sitesinin arkasındaki gerçek nedir? Amacı nedir? Hedefi kimlerdir?

Adı yolsuzluk ve sahtekarlığa karışmış Hollanda Türk toplumu tarafından bilinen 3-5 kişi, 'İslam Media' adında site kurdu; çok geçmeden sitenin amacı su üstüne çıktı. Sosyal medya sayfalarında yapılan tartışmalarda ciddi tesbitler...

16 Eylül 2020, 00:19 Söyleşiler
Hüseyin Sayılgan Yazdı | Hollanda'da kurulan 'İslam Media' sitesinin arkasındaki gerçek nedir? Amacı nedir? Hedefi kimlerdir?

Adı yolsuzluk ve sahtekarlığa karışmış Hollanda Türk toplumu tarafından bilinen 3-5 kişi, 'İslam Media' adında site kurdu; çok geçmeden sitenin amacı su üstüne çıktı. Sosyal medya sayfalarında yapılan tartışmalarda ciddi tesbitler yapıldı. Yapılan tartışmalarda, "Site kurucuları, iletişim araçları üzerinden insanları üye olmaya davet ediyor. Burdaki üyeleri 'radikal İslamcı' yaftası ile Hollanda devletine bildirerek fişliyor ve aynı üye listesi ile İslam ülkelerinden, 'bu kadar üyemiz var ama Hollanda'dan yardım alamıyoruz' denilerek fon toplamak amaçlanıyor" şeklideki ifadeler iddia ediliyor Hollanda'da tanınan entellektüeller tarafından.

Günlerdir Hollanda'daki Türkler tarafından yapılan tartışmada, iki nokta üzerinde duruluyor;

1. 'Sitemize üye olun, bize destek verin.' Denilerek üye olanların bilgilerini Hollanda devletine vererek, 'bunlar radikal İslamcı' yaftası ile fişlemek.

2. Topladıkları üye bilgilerini İslam ülkelerine götürerek, 'bu kadar üyemiz var Hollanda devletinden yardım alamıyoruz bize maddi destek lazım.' Denilerek İslam ülkelerinden bu yöntemle fon elde etmek.

Aktivist - Yazar Hüseyin Sayılgan, konuyu sosyal medya sayfasından takipçilerine kendisine has üslubu ile yazdı.

Sayılgan, 'Tilkiyi tavuğa bekçi tutmak' başlıklı makalesinde şu açıklamaya yer verdi:

"bu ekipten birisinin paylaştığı Müslüman medyasına davetiyeye ne iştirak ederim, ne üye olurum ne de tavsiye ederim. Dibi delik kavanoz dolmaz uşağum dolmaz, kart gavurdan arkadaş taze Müslüman olmaz!"

Sayılğan, okurları ile paylaştığı yazının tam metni:

Tilkiyi Tavuğa Bekçi Tutmak

Gecen hafta eski bir tanıdığım bana bir mesaj göndermiş ve benden yeni kurulan sözde Müslüman medyası için destek istiyor. Daha önce kendisine bazı konular hakkında uyarı mesajı göndermiş olduğum bu eski tanıdığım, birilerinin youtube kanalına çıkamayı kafaya takmış ve oraya odaklanmış ki, uyarı mesajıma cevap verme gereği bile duymamıştı.

Belliki Konya kaşık ekibi başı yine baranayı toplamış ve onu da kendi kadrosuna dahil etmiş..

Bu çok kollu ahtapot ekibinin her yerde elemanları var. En başta yalaka, yandaş satılık kalemşörleri, kukla haber medya kanalları, değişik dernek ve vakıf yönetimlerinde kendi yerleştirdikleri adamları, bazı fon ve sübvansyon destek talepleri için ihtiyaç olan içi boş, adı büyük, kendilerinin emriyle kurulan doğru dürüst yönetim kurulu bile olmayan platform ve federasyonları var.

Bu ekip işi o kadar ileri götürdü ki, taa DENK partisine kadar sızdılar. Yakında bu ekibin çocukları akrabaları yavaş yavaş denk partisine sızmayı hızlandiracaklardır. Tunahan ne kadar zeki olursa olsun bu zübük bukalemun ahtapotun karşında hiç şansı yok. Yakında ne demek istediğimi hep beraber göreceğiz..

Uzun lafın kısası bu ekipten birisinin paylaştığı Müslüman medyasına davetiyeye ne iştirak ederim, ne üye olurum ne de tavsiye ederim. Geçmişte çok kişiye zalim davrananlara alkış tutanlar, veyahut ettiği zulme sessiz kalanlara da benden destek gelmez.!

Bunları yazarken aklıma rahmetli Erkan Ocaklı'nın Türküsündeki bir dörtlük geldi aklıma...

"Dibi delik kavanoz dolmaz uşağum dolmaz, kart gavurdan arkadaş taze Müslüman olmaz!"

Siz anladınız onu...

Kalın sağlıcakla...

Hüseyin Sayılgan
15-09-2020

EŞREF KERKÜKLÜ © ÖZEL HABER

 

Yorumlar (0)