Atların eskiyen nalları hediyelik eşyaya dönüşüyor
- Düzce'de kurduğu çiftlikte yarış atı yetiştiren nalbant Murat Serok'un şans getirdiğine de inanılan, atıl durumdaki nallardan yaptığı hediyelik ürünler ilgi görüyor - Serok:- "Bu yıl siyah-beyaz yılıymış, Beşiktaş şampiyon oldu, Altay Süper Lig'e yükseldi. O yüzden Mustafa Denizli hocama yaptığımız nalı hediye edeceğim"
DÜZCE (AA) - CEM ALİ KUŞ - Düzce'de babasından kalan yarış atı yetiştirme merakını kurduğu çiftlikte sürdüren nalbant Murat Serok, eski nalları hem tamir ediyor hem de hobi olarak hediyelik eşyaya dönüştürüyor.
Babası sayesinde küçük yaşlarda atlarla tanışan 55 yaşındaki Murat Serok, yarış atı yetiştiriciliği merakı nedeniyle 21 yıl önce Akınlar Mahallesi'nde içinde restoranı bulunan çiftlik kurdu.
Burada yarışlara at yetiştiren Serok, bir yandan da unutulmaya yüz tutan nalbantlık mesleğini sürdürüyor.
Serok, kendi atlarından çıkan ve yarışlardan kalan atıl durumdaki nalların bazılarını tamir ederek yeniden kullanıma kazandırıyor, bazılarını da hediyelik eşyaya dönüştürüyor.
- "Mustafa Denizli'ye hediye edeceğim"
Murat Serok, AA muhabirine, 21 yıldır faal olarak çalıştığını söyleyerek, "Küçükken atlarımız vardı. Atlarımızı tarımda kullanıyorduk. Babam da atları toplardı. Atlarla gezintiler yapardık. Düğünleri atlarla yapardık. Ardından at çiftliğini kurduk ve restoran açtık. Şu anda 5 tayımız ve 5 de annemiz var, her yıl güzel taylar yetiştirmeye çalışıyoruz." diye konuştu.
Atıl durumdaki at nalını işlemeler yaparak hediyelik eşyaya dönüştürdüğünü anlatan Serok, şans getirdiğine inanılması nedeniyle nalların ilgi gördüğünü dile getirdi.
Tasarladığı nallardan birini şans getirmesi için Altay'ı Süper Lig'e taşıyan teknik direktör Mustafa Denizli'ye hediye etmek istediğini söyleyen Serok, "Bu yıl siyah-beyaz yılıymış, Beşiktaş şampiyon oldu, Altay Süper Lig'e yükseldi. O yüzden Mustafa Denizli hocama yaptığımız nalı hediye edeceğim. Çocukluğumuzda radyodan dinlerdik, Mustafa hocam kornerden goller atardı. Sevdiğim bir kişi kendisi." diye konuştu.
Nalbantlık mesleğini para kazanmak için yapmadığını, hobisini zanaatla birleştirdiğini dile getiren Serok, gençlere hobi edinmeleri tavsiyesinde bulundu.