Hollanda'da kısıtlamalar 2 Mart'a kadar uzatıldı

Hollanda Başbakanı Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Hugo De Jonge, basın açıklamasında yeni kararlar açıklandı; mevcut korona önlemleri 9 Şubat'tan 2 Mart tarihine kadar uzatıldı.

03.02.2021, 00:48 Haberler
Hollanda'da kısıtlamalar 2 Mart'a kadar uzatıldı

Başbakan Rutte, "Korona krizinin belirsiz bir aşamasındayız” ifadesinde bulunurken, üçüncü bir dalgayı işaret etti.


Enfeksiyonların eski varyanttan 1,5 kat daha bulaşıcı olan İngiliz varyantından geldiğini belirten Başbakan Mark Rutte, “yetişkinler, virüsü çocuklardan değil diğer yetişkinlerden alıyor. 8 Şubat'ta yüz yüze eğitime başlıyacak bir çocuğun testi pozitif çıkarsa, tüm sınıf veya grup 5 günlüğüne karantinaya alınacak ve test edilecek” dedi.

Büyük endişeler

Rutte, açıklamasının devamında, “sokağa çıkma yasağının 10 Şubat'tan sonra uzatılıp uzatılmayacağına henüz karar vermedik. Çünkü etkiyle ilgili herhangi bir şeyin söylenmesi en az iki hafta sürüyor. Bilim Kurulu Salgın Yönetim Ekibi (OMT) büyük endişeler nedeniyle tekrar tavsiyede bulunmasını istedik. Bu tavsiyeyi bu haftanın sonunda bekliyoruz. O zaman yeniden bu konu ile ilgili basın açıklaması yapacağız” dedi.


10 Şubat'tan itibaren mağazalar ve iş yerleri açılacak ancak müşteri içeri almadan, internet ve telefon üzerinden yapılan siparişleri mağaza kapısında teslim edilecek. Kurallara uymayan ve müşteri içeri alan işyerleri ve mağazalar kapatılacak.


Müzeler, konser salonları, gazinolar, müzik okulları, kafeler, barlar, tiyatrolar, sinemalar, berberler, güzellik salonları, eğlence merkezleri, hayvanat bahçeleri, eğlence parkları, spor salonları, yüzme havuzları ve saunalar gibi yerler 2 Mart’a kadar kapalı kalırken, yemek endüstrisi ise sadece siparişleri almak için açık kalacağı belirtildi.


Alta yer alan haberleri okumak için resime tıklayın:


banner1
Yorumlar (0)