Hollanda'da hükümet düştü: Mark Rutte istifa etti

Vergi Dairesi (Belastingdienst) yaşanan skandallar sonrası istifalar geldi. İşçi Partisi (PvdA) lideri Lodewijk Asscher’ın dün (14 Ocak 2021) istifa etmesi arından bugün başbakan Mart Rutte istifa etti.

15.01.2021, 17:16 Haberler
Hollanda'da hükümet düştü: Mark Rutte istifa etti

Rutte, önümüzdeki günlerde Kral Willim Alexander’a istifasını sunacağı bekleniliyor. Koalisyonu oluşturan parti başkanları alınan kararı değerlendirmek için, Parti üst düzey yöneticileri ile bir araya gelecekleri ve istifa ile ilgili ortak açıklama yapmaları bekleniliyor.


Konu ile ilgisi olmayan bakanlardan bir kısmının istifa etmeyeceği gelen bilgiler arasında. Rutte, Vergi Dairesinde vuku bulan skandallar dolayısı ile sorumluluğu kabul etmişti.


Hollanda basınında yer alan bilgilere göre, Kırallığın çıkarları göz önünde bulunarak, bakanlardan ve devlet sekreterlerinden olması gereken ne ise yapmaya devam edecekleri bilgisi yer aldı.


Ne olmuştu?

Hollanda’da Vergi Dairesinde (Belastingdienst) çocuk bakım yardımı kesilmiş ve binlerce göçmen kökenli aile mağdur edilmişti. Vergi Dairesi, göçmen kökenli vatandaşlara ayrımcılık yaparak binlerce ebeveyni haksız yere dolandırıcılıkla yaftalayıp zarara uğratmıştı. Skandala ilgili, bakanlar, memurlar hatta davalara bakan hakimlerin sorumlu tutulduğu komisyonun ortak kanaatinin; eşi benzeri görülmemiş bir hukuksuzluk yapıldığı ve hukuk devleti normlarının çiğnendiği raporlarda yer almıştı.



EŞREF KERKÜKLÜ © ÖZEL HABER

banner79
Yorumlar (2)
Ali çiçek 4 yıl önce
Yılanın başı wılders hıc sucu yokmuş gıbı gene magdurıyet havasına geldı kim muslumanlarla ugraşırsa hele hele ıslamla ugraşırsa er gec belasını bulacak ıkı iki daha 4
Sener kosker 4 yıl önce
Yabancıların sırtından çok ekmek yedin şerefsiz