Hollanda'da Karantina 9 Şubat'a kadar uzatıldı; sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Başbakan Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Hugo De Jonge yaptığı basın açıklamasında, yeni karantina kurallarını açıkladı. 19 Ocak'ta sona ermesi beklenilen karantina 9 Şubat'a kadar uzatıldı.

13.01.2021, 07:55 Haberler
Hollanda'da Karantina 9 Şubat'a kadar uzatıldı; sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Yeni kararlarla ilgili yazılı basın açıklaması yapan Denk Partisi Schiedam, "Hükümet bugünki basın açıklamasında yasakların devam edeceği konusuna değindi. Dolayısıyla aynı tedbirler üç haftayla, 9 Şubat’a kadar uzatılmıştır" denildi.
 

Açıklamanın devamında şu sözlere yer verildi:
 


Önümüzdeki günlerde okulların daha erken açılması düşünülüyor. Henüz okulların açılma tarihi belli değil. 

Yurtdışı seyahatlerine mecbur kalmadıkca Mart ayının sonuna kadar gidilmemesi tavsiye ediliyor. 

Geçtiğimiz günlerde aşıya sağlık sektöründen çalışanları başlanılmış bulunuyor. Önümüzdeki haftalarda yaşlılar ve kronik hastalar ve daha sonra diğer vatandaşlar aşı için davet edilecek. Lakin aşı vurulması mecburi değildir, herkesin kişisel tercihidir. 

Önümüzdeki hafta akşamları dışarı cıkma yasağı söz konusu olabilir. Bu konu kesinleştiğinde tarihi size buradan bildireceğiz. 

Maddi zarar gören işyeri sahipleri gelişmiş ekonomik paket başvurusunda bulunabilir.

Bunun için https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-financiele-regelingen/overzicht-financiele-regelingen sayfasına bakabilirsiniz. 

Ayrıca, Bilim Kurulu Salgın Yönetim Ekibi'den (OMT) sokağa çıkma yasağı ile ilgili yararlılığını ve gerekliliğini araştırmasını tavsiye etti. Sokağa çıkma yasağı ile ilgili önümüzdeki süreçte yeni açıklama yapılması bekleniliyor.


Alta yer alan haberi okumak için resime tıklayın:



EŞREF KERKÜKLÜ © ÖZEL HABER

Yorumlar (0)