Mark Rutte’ye dava şoku: İstifa etti ancak suçlu bulunmaktan kurtulamadı  

Başbakan Mark Rutte’ye vergi dairesi mağdurlarıdan dava şoku; Rutte’ye, 80 mağdur aile dava açtı.

03.02.2021, 17:06 Haberler
Mark Rutte’ye dava şoku: İstifa etti ancak suçlu bulunmaktan kurtulamadı  

Hollanda tarihine giren vergi dairesi sahtekarlığı Hollanda medyasında tartışılmaya devam ediyor. Vergi dairesi özelikle göçmen kökenli Hollandalıları ‘sahtekar’ göstermek için resimi evrakta sahtekarlık yöntemine baş vurdu ve 80 göçmen kökenli aileyi mağdur etti.


Mark Rutte, 2019 yılında konudan haberdar olduğu halde herhangi bir girişimde bulunmaması nedeni ile mağdur ailelerin avukatı Vasco Groeneveld, “Rutte’nin suçlulardan biri ve mağdur aileler Rutte’ye dava açtı” dedi. 


Vergi dairesi, göçmen kökenli Hollandalıları aileleri ‘sahtekar’ göstermek için evrakta sahtekarlık yöntemine, Kasım 2019 yılına ve hatta daha sonrasına kadar bu uygulamalara devam etti.


Mağdur ailelerin avukatı Groeneveld daha önce de, Hoekstra, Van Ark, Wiebes, Asscher ve Snel dava açmıştı. Hollanda Başbakanı Mark Rutte bu olaylardan kurtulmak için istifa etsede dava açılmasından kurtulamadı. avukatı Groeneveld, Hollanda medyasına yaptığı açıklamada, “elimizde olan bilgiler ışığında Rutte’ye de dava açtık” dedi.


Mark Rutte'nin istifa ettiği günlerde Denk Partisi Milletvekili Tunahan Kuzu, konu ile ilgili yaptığı görsel açıklamada, "sadece istifa etmez Rutte'nin yargılanması lazım" demişti.


Ne olmuştu?

Hollanda’da Vergi dairesinde (Belastingdienst) çocuk bakım yardımı kesilmiş ve binlerce göçmen kökenli aile mağdur edilmişti. Vergi Dairesi, göçmen kökenli vatandaşlara ayrımcılık yaparak binlerce ebeveyni haksız yere dolandırıcılıkla yaftalayıp zarara uğratmıştı. Skandala ilgili, bakanlar, memurlar hatta davalara bakan hakimlerin sorumlu tutulduğu komisyonun ortak kanaatinin; eşi benzeri görülmemiş bir hukuksuzluk yapıldığı ve hukuk devleti normlarının çiğnendiği raporlarda yer almıştı.


Ayrıca, Vergi dairesinin mağdur ettiği 80 ailenin çoğu Türk ve Müslümanlardan oluştuğu biliniyor. 



EŞREF KERKÜKLÜ © ÖZEL HABER

Yorumlar (0)