Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği tecavüzcüyü ‘başkan’ yapacak mı? (1)

08 Haziran 2021, 20:51 Yazarlar Eşref Kerküklü
Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği tecavüzcüyü ‘başkan’ yapacak mı? (1)

Konu çok uzun ve karışık olduğu için, başlığa parantez içinde bir (1) yazdım. Az sonra alta paylaşacağım bilgiler, Irak Türkleri içinde kendini, ‘dava adamı’ ‘ak sakalı’ ‘iyi mücadeleci’ ‘iyi milliyetçi’ olarak ileri süren ve yaşları 50 ve üstü olan insanların düştüğü lağım çukurunu anlamak açısından da oldukça önemli. Özelikle başlıkta yer alan derneğin etrafında kümelenen insanların (sözde dava adamlarının) zavallı durumda olduklarını gözler önüne serecek önemli bir tablo.


Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin kuruluş amacı, hedefi, kuruluş tarihi ve kuruluş tarihinin önemini geniş kapsamlı yazacağım. Ama önce uzun bir konunun özetinin özetini yazmak, anlatmak istiyorum. Uzun süre Kanada’da yaşadı adı uyuşturucu ile anıldı yetmedi, üveyi kızına tecavüze kalkıştı, hapis yattı, eşten ve üvey kızdan mahkemece, uzaklaşma kararı çıkarıldı ve uzaklaştırıldı. Sadece bu kadar mı? Hayır, vergi kaçırmaktan yakalama kararı çıkarıldı, bu nedenle Kanada’dan İstanbul’a kaçtı avukat aracılığı ile Kanada’daki işlerini rayına soktu tekrar Kanada’ya kısa süreliğine döndü.


Kelimenin tam anlamı ile Sedat Peker örneği; oda her pisliği yaptıktan sonra hacca gidip, ‘haccı’ unvanını almak ve halkın karşısına ‘haccı’ olarak çıkmak için uğraştı. Oda, sağa-sola yardım ederek ‘Hayırsever İş Adamı’ unvanını almak için uğraştı. Kanada’dan İstanbul’a gelen ve Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneğine ‘başkan’lık adaylığını koyan kişide aynı faaliyetlerde bulunuyor. Ve bu kişi Türkmen toplumuna, ‘hayırsever dava adamı’ olarak lanse ediliyor. Tabi ‘Hayırsever Dava Adamı’ olarak lase edenlerde binlerce Doları, şu veya bu yöntemle alıyor.


Önümüzdeki bölümlerde, konuyu biraz daha detaylandıracağım. Bu yazı ve özelikle başlık, okuru uyandırma, dikkatini çekme ve konuya odaklandırma yazısıdır. Önümüzdeki bölümlerde, alta yer alan soruları yanıtlayacağım.


Tartışmalı kişinin ‘başkan’ adaylığı için kaç bin Dolar rol oynuyor? 


Sosyal medya da ve Türkmen toplumu nazarında parlatılan tartışmalı kişi, kimlere kaç bin Dolar verdi / veriyor?


Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin etrafına kümelenen kişilerin zavallı olduklarını neden dile getirdim? Hangi davranışları, bunların zavallı olduğunu ortaya koyuyor?


Irak Türkmen Cephesi’nin yıkıcı kararı, Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneğine nasıl zarar verdi? 


Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, 38. Olağan Genel Kurul toplantısını 19.06.2021 saat 17.00 de yapmak istiyor ancak bu tarihe üyelerin toplanması zor olacağı için, 26.06.2021 tarihinde aynı saatte İstanbul Fatih’te gerçekleştirmek istiyor. Bekleyip görelim. Gerçi benim açımdan sonuç değişmeyecek çünkü daha yazının başındayım ve henüz hiç bir şey yazmadım. 


Kişi kendi iradesi dışında, bir yerlerde olan gelişmeleri bilme hakkı var. Yani halkın gerçekleri bilme hakkı. Hele ki bu halk Türkmen halkı ise, iki kere gerçekleri bile hakkı var. 

 

Yorumlar (1)
sparta ben 2 yıl önce
anlamadıgım konu sız ankara merkezlı neden polıtıka yapmaya calısıyorsunuz
osmanlı sızı ırak colerıne surunce artık
o topraklara aidiyetiniz var
ankara sizi somurmekten baska birsey yapmaz
sizi diger etnik gurublara dusmnalasitirmaktan baska bir calismasi yok
sonucta kendileri turk degil hepsi gocmen
dusun ankarayi yonetenler rum devsirmeleri bosnak cerkez arnavut listeyi uzatmak mumkun gordugunuz gibi onlar turk degilki
kemik icin corba parasi icin turken politikacilar turkmenleri pazarliyorsa birsey denilmez